Våra tjänster och exempel på produktioner

Flerkameraproduktioner

Flerkameraproduktioner

Flerkameraproduktioner i sin enklaste form kan vara att en fotograf följer det viktigaste som händer på scenen med en huvudkamera, och vid sin sida även har en andra kamera, vilken ibland fungerar som en fast kamera men där fotografen när hon/han hinner byter utsnitt för att på bästa sätt komplettera huvudkameran. Dessutom kan ytterligare en fast kamera täcka en annan vinkel.

Mer komplicerade inspelningar, med mer som händer på scenen och fler personer som ska täckas på ett bra sätt, kräver fler fotografer och kameror. Vi anpassar lösningen efter behov och ambition.

Livesändningar

Livesändningar, webbsändningar, streaming

Livesändningar ger spänst och nerv till programmet. Alla skärper sig lite extra. Det ger också möjlighet att nå många, vilket kan göra det både motiverat och ekonomiskt att satsa lite mer på innehållet. Man kan engagera ledningen, interna och externa experter och lägga energi på ett bra och genomarbetat budskap och innehåll.

Vi livesänder över webben, med inbäddning i önskade hemsidor, till mobila enheter eller via satellit i HD till t.ex. digitala biografer och en större publik.

SMS för frågor eller omröstningar

En mycket uppskattad funktion som vi ofta använder är ta in publikens frågor via SMS, både från den lokala publiken och den på webben. Det ger kortare frågor och möjlighet att välja de viktigaste. Frågorna läggs upp på en scenmonitor och när moderator, föreläsare eller panel tar frågan lägger vi även ut den nedtill i bild, både i sändning och på duk i lokalen.

Det gör att man slipper långa tidsslukande och tempo- eller stämningsneddragande frågor eller monologer från dem som gillar att prata (och "troll" som kan bli besvärliga), samtidigt som man inte missar dem som har kloka och viktiga frågor men kanske inte gillar att ta en mikrofon och prata inför publik. Man får ett rappare program och bra interaktivitet, inte minst med webbpubliken.

SMS-tekniken funkar även bra för omröstningar och enkäter.

Filmer & reportage

Filmer & reportage 

Vi har vår bakgrund i produktion av beställningsfilm, repotage och TV-produktion. Inspelningar gör vi med konventionell "ENG-teknik" (vanliga TV-/videokameror i HD) eller med DSLR-kameror för att få en "film-look", med kort skärpedjup, fina färger och högsta bildkvalitet. 

Digital signage

Skräddarsydda TV-kanaler eller digital signage

Skräddarsydda TV-kanaler kan vara allt från ett par skärmar som spelar inslag, grafik och textinformation enligt en spellista, till ett system av skärmar med olika spellistor och schemaläggning. Digital signage är egentligen bara ett annat ord för samma sak. 

Vi utformar både den tekniska lösningen och innehållet, allt så det ska passa för miljön och målgruppen. 

Fotografering

Fotografering

Stillbildsfotografering ligger oss varmt om hjärtat. Man fångar ett ögonblick, en stämning, en känsla, och ger sedan åskådaren möjlighet att ta del av det.